Operation Jungle Strife

On taas vietnamin aika! Operation Jungle Strife on yhden päivän kestävä Vietnamin sotaan sijoittuva skenaariopeli, jossa osapuolet suorittavat heille annettuja tehtäviä kamppaillessaan provinssin herruudesta. Peli sijoittuu vuoteen 1969 Khe Sanhin provinssin kuvitteelliseen osaan nimeltä ”Đi săn trên hồ”.

Ilmoittautuminen
Kuulaportissa

Keskustelu 
https://discord.com/invite/r2jzb63  (Airsoft Finland) & https://discord.gg/vrZgqcRqAb  (Vietnam Airsoft). Muutoksista tullaan myös tiedottamaan kuulaportin sivulla

Juoni
”Jossain päin Khe Sanhin provinssia sijaitsee pieni ja yksinäinen kyläpahanen jonka paikalliset tuntevat nimellä Mỏ đá. Noin vuoden 1969 alusta asti paikka on sittemmin tunnettu nimellä ”Camp Quarry” Yhdysvaltojen armeijan perustettua sinne tukikohdan. Pohjoinen alue provinssista on vahvasti kommunistien hallussa ja vaikeakulkuisen maaston, sekä kukkuloiden takia tähän mennessä PAVN on ollut selkeässä etulyöntiasemassa. Asiat ovat kuitenkin muuttumaan päin, sillä uusimmat vahvistukset Camp Quarrylle enteilevät operaatioiden eskalointia alueella..”

Osapuolet
Osapuolia tulee pelissä olemaan kolme: US ARMY, SOG sekä PAVN/VC. Jokaisella osapuolella pelityyli tulee oleman hieman toisistaan eroava.

US ARMY toimii omasta tukikohdasta käsin ja suorittaa mm. partiointia ja taistelutehtäviä. Vastaa myös Camp Quarryn puolustuksen ylläpidosta. Tukee tarvittaessa SOGia tehtävissä ja torjuu paikallisia VC taistelijoita.
SOG suorittaa laajalla alueella tiedustelua, sabotointia sekä tuhoamistehtäviä. Osapuolena SOG on Milsim-henkisin.
PAVN/VC on liikkuva osapuoli joka pyrkii toimimaan vahvana vastapuolena estäen ”Etelän” toiminnan alueella samalla suorittaen heille annettuja omia alueen infraan ja puolustukseen liittyviä tehtäviä.
Jokaisella osapuolella on lisäksi erityistehtäviä jottei homma menisi pelkäksi räiskimiseksi.

Pelialue
Pelialueena toimii yksityisomistuksessa oleva n.30 hehtaarin metsäalue Oriveden Eräjärvellä josta ei pinnanmuotoja puutu. Skenaarion tarkoitus on myös demota uuden alueen soveltuvuutta muita pelejä varten. Pelialueen alustavat rajat ja muutamia kuvia löydät täältä.

Knoppitietoa 
– Pelissä on käytössä ansoja ja miinoja sekä muita teemaa varten rakennettuja proppeja.
 – Tapahtuma ei ole ns.fraghunt vaan eläytymispainoitteinen teemapeli, jossa korostetusti haetaan jännittäviä tilanteita ja tunnelmia.
 – Lääkintä- ja haavoittumissäännöt poikkeavat tavallisesta.
 – Peli on suunniteltu toimimaan jo pienellä pelaajamäärällä
 –  Pelimaksu 20€/henkilö.

Saapuminen ja aikataulu
Parkkeeraus osoitteeseen: Eräpyhäntie 196, 35220 Orivesi Kuvalinkki (Kylttiopastus Eräjärventieltä)

Lauantai 10.6.2023:
Klo 09-11 paikalle saapuminen ja ilmo
Klo 12 viimeistään pelin alku
Klo 19-20 peli ohi
Klo ? loppubriiffi


Osapuolet kuljetetaan aloituspaikkoihinsa parkkialueelta (Eräpyhäntie 196). Kaikki tarvittavat varusteet mukaan tukikohtiin. Mikäli parkkipaikalle haluaa kesken pelin, yhteys pelinjohtoon. Pelissä ei ole erillisiä ruokataukoja ja jokainen osapuoli vastaa itse muonituksesta.

Pelialueella (Camp Quarry) tai parkkipaikalla on mahdollista yöpyä peliä edeltävänä perjantaina (9.6.) mikäli haluaa saapua reilusti etuajassa. Oma teltta messiin! Pelin jälkeinen yöpyminen onnistuu myös samoissa paikoissa. Alueelta poistuminen viimeistään sunnuntaina 11.6. klo 1200 mennessä.

Grilli löytyy Camp Quarryltä (kota) sekä parkkialueelta. Camp Quarryllä myös ulkohuussi vesipiste ja roskis. 7km ajomatkan päässä on Eräjärven sale josta saa ostettua ruokatarpeita.

Varusteet
PAVN, VC ja US army varusterajat ovat suhteellisen löysät jotta porukkaa saataisiin rohkeasti mukaan! Alla joitakin esimerkkejä:

PAVN
– Khaki/vaalean vihertävä kauluspaita, chicom chestrig, viidakkokypärä tai boonie

VC
– musta puku tai tummansininen puku, boonie, riisihattu, huivi (googlen kuvahaku auttaa)

Aseet (VC ja PAVN): vietnamin sodan ja ww2 ja sitä vanhemmat aseet, ei taktisia kiskoja, taktisia tähtäimiä tms. härpäkkeitä, eikä kiikareita paitsi jos olet tarkka-ampuja tarkkuuskiväärillä (Mosin, K98, SVD). Mikäli aseessa on taktista kiskoa mitä pelaaja ei voi helposti saada pois, voi hän peittää sen naamioimalla.

US army
– OD univormu
– M1 kypärä tai boonie. Valjastetsarit

SOG
– OD univormun lisäksi naamiokuvioiset univormut (tiger stripe, ERDL jne). Valjastetsarit, reppu. Boonie, huivi, tai baretti

Aseet (US JA SOG): Vietnamin sodan aikaiset aseet. Ei taktisia kiskoja, taktisia tähtäimiä tms härpäkkeitä, eikä kiikareita paitsi jos olet tarkka-ampuja tarkkuuskiväärillä (XM21, M40). Poikkeuksena XM21/M14 kiikarin mountti hyväksytään kiskoversiona. Mikäli aseessa on taktista kiskoa mitä pelaaja ei voi helposti saada pois, voi hän peittää sen naamioimalla.

Säännöt
Pelissä käytetään Linnasoft RY:n sääntöjä pienin vietnam-lisäyksin. Säännöt löytyvät täältä: http://www.linnasoft.fi/pelisaannot/

Sirpaleliivi suojaa epäsuoralta: pelaaja haavoittuu eliminoinnin sijaan
Miinat: Astuessa miinaan/astuttavaan ansaan haavoittuu pelaaja jalasta. Jalka sidotaan tukemalla se kepillä polven yli joka aiheuttaa ongelmia liikuttamisessa ja jalan taivuttamisessa ja simuloi näin kyvyttömyyttä kävellä. Pelaaja voi jatkaa sitomisen jälkeen pelaamista. Jotta jalka saataisiin kuitenkin korjattua, on pelaajan päästävä kenttäsairaalaan (osapuolten tukikohdissa) josta hän voi respata toimintakykyisenä. Jalkavammasta ”parantuminen” (respaus) on nopeampi kuin eliminoinnista johtuva respaus.
Ansat: haavoittavat pelaajan. Jo kerran sidottu pelaaja eliminoituu. (Pommit/ansat/miinat voi (ja pitääkin) tehdä vaarattomiksi.)
Heitteet ja pyrot tarjoaa pelinjohto mikäli kelit sallivat. Omien käyttö kiellettyä

Lääkintä ja respaaminen
Osapuolikohtainen. Tarkemmat tiedot briiffataan osapuolille erikseen.

Scroll to Top